Sat. Jul 27th, 2024
Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών

Τον Οκτώβριο του 2021, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εφαρμοστεί αλλαγές στα προϊόντα των online κουλοχέρηδων με στόχο την αποτελεσματική προστασία των παικτών από τον προβληματικό τζόγο. Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών μελετά τώρα προσεκτικά τις συνέπειες αυτής της προσέγγισης. Σε μια νέα έκθεση, η Επιτροπή αποκάλυψε ότι η διαδικασία δεν οδήγησε σε επιβλαβή αποτελέσματα ή σε σημαντική αύξηση της δραστηριότητας.

Αλλαγές για την πρόληψη του υπερβολικού τζόγου

Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών δημοσίευσε μια αξιολόγηση των αλλαγών που ισχύουν σχετικά με τα τυχερά παίγνια με κουλοχέρηδες στο διαδίκτυο. Το πόρισμα έδειξε ότι η πρωτοβουλία δεν οδήγησε σε βλάβες ή ακούσιες συνέπειες. Σε δήλωση της UKGC, η αξιολόγηση των επιπτώσεων των εφαρμοζόμενων διαδικασιών διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο δείχνει περιορισμό της έντασης των τυχερών παιχνιδιών. Προκειμένου να ληφθούν ακριβείς ενδείξεις, η έρευνα διεξήχθη σε 2.000 ενήλικες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε με αφορμή την έκθεση της Επιτροπής Παιγνίων σχετικά με την αύξηση κατά 10% των συνεδριών με κουλοχέρηδες.

Πριν από δύο χρόνια, η εφαρμογή αυτών των αλλαγών ήταν μέρος μιας εκστρατείας για την προστασία των χρηστών από τον εθισμό και τη ζημία που προκαλεί ο προβληματικός τζόγος. Οι έλεγχοι στους διαδικτυακούς κουλοχέρηδες αυστηροποιούνται, οδηγώντας σε περιορισμούς στην ταχύτητα των περιστροφών και στην αναστολή ορισμένων επιλογών παιχνιδιού. Επιπλέον, η λειτουργία αυτόματου παιχνιδιού έχει καταργηθεί, όπως και τα μηνύματα νίκης και τα εφέ LDW. Αυτή η λειτουργία δίνει στους παίκτες την ελπίδα να κερδίσουν με ποσό ίσο ή μικρότερο από το ποντάρισμα. Επιπλέον, οι νέοι κανονισμοί απαιτούν από τους φορείς εκμετάλλευσης να είναι διαφανείς στη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των συνολικών κερδών ή απωλειών και της διάρκειας της ακολουθίας παιχνιδιού. Η αντίστροφη μέτρηση και οι απώλειες εμφανίζονται στη διεπαφή χρήστη.

Για τον Διευθυντή Πολιτικής και Έρευνας, Tim Miller, αυτή η αξιολόγηση των διαδικτυακών κουλοχέρηδων ανέδειξε πληροφορίες σχετικά με τη μείωση της έντασης του παιχνιδιού χωρίς αρνητικό αντίκτυπο στα τυχερά παιχνίδια ή στη συμπεριφορά των παικτών. Θεώρησε ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ελπιδοφόρα, αλλά απαιτείται επαγρύπνηση. Ο διευθυντής επιβεβαίωσε ότι ο οργανισμός συνεχίζει να παρακολουθεί τον τομέα, τόσο όσον αφορά τη συμμόρφωση όσο και τυχόν απρόβλεπτα γεγονότα.

Σε κάθε περίπτωση, τα περισσότερα από τα μέτρα διακηρύχθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου 2021, συνολικά έξι αλλαγές και απαγορεύσεις που εφαρμόστηκαν ήδη στις 31 Οκτωβρίου 2021. Με αυτό το σκεπτικό, ορισμένες λειτουργίες επανασχεδιάστηκαν για να μειωθεί ο κίνδυνος εθισμού. Για παράδειγμα, οι συνεδρίες παιχνιδιών που υπερβαίνουν τη μία ώρα έχουν μειωθεί. Όσοι παίζουν ταυτόχρονα διαφορετικά παιχνίδια πρέπει να περιοριστούν σύμφωνα με τις ισχύουσες αλλαγές.