Sat. Jul 27th, 2024
LBA - Virtus Bologna, Scariolo "Στο 7ο παιχνίδι με ηρεμία, γαλήνη και πολλή περηφάνια"

© photo by SAVINO PAOLELLA

Αίθουσα Τύπου στην Segafredo Arena για τον προπονητή της Βίρτους Μπολόνια Sergio Scariolo μετά τη νίκη στο Game 6 των τελικών του Scudetto απέναντι στην Olimpia Milano: “Μετά το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Νομίζω ότι συνόδευσαν μια ομάδα που τους έκανε υπερήφανους, μια ομάδα που αντιμετώπισε δραματικές στιγμές όσον αφορά τους τραυματισμούς, αλλά δεν χαμήλωσε το κεφάλι της και κατάφερε να ανακτήσει ένα καλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας.

Για το παιχνίδι μπορώ να πω ότι αμυνθήκαμε καλά, επιτεθήκαμε ως ομάδα χωρίς την ανάγκη ηρωισμών και κατορθωμάτων, εφαρμόζοντας απλά το πλάνο του αγώνα και, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με ένα επίπεδο ενέργειας που ήταν ανώτερο και κατάλληλο για τις περιστάσεις. Τώρα ξεκούραση και προετοιμασία.

Cordinier; Εξαιρετικός παίκτης, εξελίσσεται στην επίθεση, ήταν πάντα εξαιρετικός αμυντικός. Ποτέ δεν είχαμε αμφιβολίες για τα προσόντα του και τα περιθώρια βελτίωσής του. Έμεινε τέσσερις μήνες εκτός με τραυματισμό, είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που επιστρέφει πάντα με εξαιρετική συμπεριφορά.

Weems; Αν ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στη Virtus θα μπορούσα να πω ότι έχω προπονήσει έναν σπουδαίο παίκτη και έναν σπουδαίο άνθρωπο για δύο ολόκληρα χρόνια. Ένας άνθρωπος μεγάλης κλάσης, δεν έχει παίξει για δύο μήνες αλλά είναι πάντα ο πρώτος που φτάνει στην προπόνηση, που ενθαρρύνει τους συμπαίκτες του, που εκφράζει την ηγεσία και την προσήλωση, πάντα με χαμόγελο και τη σωστή γλώσσα του σώματος. Ένας παίκτης μεγάλης κλάσης.

Τώρα θα επανεξετάσουμε το Game 6, θα προσαρμόσουμε τα πράγματα που πρέπει όπως κάναμε μετά το Game 5, θα προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τις προσαρμογές που μπορούν να κάνουν, θα προετοιμαστούμε για να πάμε με πολλή ηρεμία και γαλήνη για ένα παιχνίδι όπου δεν έχουμε στους ώμους μας μεγάλο βάρος πίεσης και ευθύνης αλλά επιθυμία και διάθεση να αγωνιστούμε με μεγάλη υπερηφάνεια”.