Sat. Jul 27th, 2024
LIVE LBA - Η Ολίμπια βυθίζεται στην Μπολόνια στην τελευταία περίοδο χωρίς άλλοθι: θα είναι το 7ο παιχνίδι

© Virtus Segafredo Μπολόνια φωτογραφίες

Μια βραδιά σπουδαίου μπάσκετ έρχεται στην αρένα Segafredo, όπου Virtus Bologna e Olimpia Μιλάνο Παίζουν το 6ο παιχνίδι των τελικών των πλέι οφ για τον τίτλο της Serie A 2022-23. Στη γωνία υπάρχει μόνο το 7ο παιχνίδι, ο μοναδικός στόχος για τους παίκτες του Σκαριόλο να γυρίσουν την ομελέτα, ενώ οι παίκτες του Μεσίνα θα θέλουν απεγνωσμένα να το κλείσουν. Η μπάλα των δύο αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 20:30. Ζωντανό κείμενο.

1Q – Η Μεσίνα παρατάσσει τον Ντατόμε στο γήπεδο, ενώ η Βίρτους ξεκινάει δυνατά με ένα 4-0 που υπογράφουν οι Σενγκέλια και Κορντινιέ. Ο Μέλι καρφώνει τα δύο πρώτα της Ολίμπια, η βόμβα του Μπελινέλι για το 7-2. Ο Βόιτμαν απαντά αλλά από την άλλη πλευρά, σπουδαία φάση του Μίκι από το ποστ: κάρφωμα για το 9-5. Ο Μελί χτυπάει από τη σέντρα. Ο Cordinier σερβίρει καλά τον Shengelia στο πικ εν ρολ, άλλο ένα κάρφωμα της Virtus. Βόμβα! Ο Ντατόμε σουτάρει για το -1 μετά από 4′. DATOME! Άλλο ένα τρίποντο, το Μιλάνο ισοφαρίζει σε 13-13. Ο Μπελινέλι απαντάει με τρίποντο! Σπουδαίο ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες: 16-13. Ο Cordinier παίρνει την μπάλα από τον Shields και πετάει πάνω από το σίδερο στο ανοιχτό γήπεδο. Η Ολίμπια γυρίζει καλά τη μπάλα και καρφώνει και τον Χολ: 20-17, 2:15 για το τέλος. Ο Jaiteh σκοράρει ένα ελεύθερο. Κάρφωμα του Χάινς για το -2. Και το Μιλάνο προηγείται με τρίποντο του Μπάρον, αλλά μόνο για λίγο: ο Τεόντοσιτς ξεφεύγει με 31 δευτερόλεπτα για την πρώτη περίοδο. Χάθηκε ο Βόιτμαν στη βασική γραμμή, κάρφωμα. VOIGTMANN! Ανάκτηση και τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου καθώς λήγει ο χρόνος: μετά από 10′, 23-27.

2Q – Ο Ojeleye σουτάρει από τη γωνία για -1. Η Βίρτους δουλεύει καλά στο επιθετικό ριμπάουντ, ο Τεόντοσιτς από μέση απόσταση ευστοχεί. Πρώτοι πόντοι από τον Abass, 2/2 στο ρολόι και η Μπολόνια ανοίγει το δεκάλεπτο με σερί 7-0 που κάνει το 30-27 7:20 πριν το τέλος. Τέλειο πικ εν ρολ μεταξύ Τεόντοσιτς και Τζαϊτέ μετά τα πρώτα δύο του Νάπιερ. Είσοδος για τον Μπιλίγκα που πετυχαίνει δύο βολές, 1/2, 32-30. Η Βίρτους αγγίζει το +4 και η Ολίμπια παίρνει τάιμ άουτ. Στη συνέχεια ο Ντατόμε κάνει φάουλ στον Ζαϊτέ: ελεύθερες βολές για τον Γάλλο, 2/2, 35-30. Τεχνική στον Τεόντοσιτς, ο Μιλάνο εκτελεί τις βολές. Ο Μέλι βρίσκει την περιοχή ελεύθερη και καρφώνει, ο Χάκετ απαντάει αμέσως ακουμπώντας στο σίδερο. Σπουδαία δουλειά από τον Μέλι, tap-in για το 37-35. Αλλά από την άλλη πλευρά ο Ojeleye σουτάρει στο τρανζίσιον για το +5, 3:30 στο ρολόι. Σκληρή επαφή Χάκετ-Ντατόμε, ο διαιτητής αποφασίζει για το κανονικό φάουλ και ο ακραίος της Ολίμπια πετυχαίνει δύο -3 βολές. Ντρίμπλα του Χάκετ, στοπ και σουτ: 42-37. Λάντζα! Τρίποντο της Βίρτους, μέγιστο προβάδισμα στο +8 και τάιμ άουτ της Ολίμπια. Ο Μέλι σκοράρει από το τρίποντο στο τέλος των 24″, αλλά υπάρχει μια σπουδαία Χάκετ: καλάθι με φάουλ, χάνει την έξτρα ελεύθερη. Ο Βόιτμαν βρίσκει μόνο τον Σιλντς στη γωνία, τριπλό! Η Μίλαν μειώνει στο -4 και ο Σκαριόλο σταματάει το παιχνίδι. Ο Νάπιερ τρώει δύο πόντους, ο Σενγκέλια σε post step πετυχαίνει δύο πόντους με μισό γάντζο. Το πρώτο ημίχρονο τελειώνει με 49-43. 8 Hackett, 7 Cordinier, 11 Melli, 9 Datome.

3Q – Ξεκινάει με το κάρφωμα του Σενγκέλια σε κενή ζώνη. Από τη γωνία ο Βόιγκτμαν σκοράρει από το τρίποντο 51-46 στο 21′. Ακολουθούν δύο/τρεις χαμένες μπάλες εκατέρωθεν του γηπέδου, ο Μπελινέλι σκοράρει από το τρίποντο με 8’02”, αλλά δεν απαντά στην επόμενη στροφή 54-46 με 7’19”. Άλλη μια άκαρπη επίθεση του Μέλι και το τρανζίσιον του Χάκετ που καίει τον Σιλντς με βερόνικα ωθεί τον Μεσίνα σε τάιμ άουτ με 6’46”. Ο Σιλντς καταλαβαίνει και το inbound στον Κορντινιέ μειώνει. Ο Σενγκέλια δουλεύει σκληρά και σκοράρει από τα δύο. Ο Χολ αστοχεί στο τρίποντο, ο Σιλντς παίρνει τον Μίκι για να τον σταματήσει +10 Virtus με 4’52”. Ο Μπάρον σώζει το Μιλάνο με τριπλό, ο Μίκι μπλοκάρεται από τον Χάινς, ο Ολίμπια χάνει την επαναφορά του. Ο Χάινς μπλοκάρει, airball του Χάκετ, χαλασμένο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να παίζουν ήδη το coach challenge. Η ΕΑ7 ξεμένει από μπόνους, ο Κορντινιέ την τιμά με 0/2. Επιθετικό ριμπάουντ της Μιλάνο, κλέψιμο του Αμπάς και αντεπίθεση που καταλήγει με δύο βολές 2/2 60-51 με 2’48” να απομένουν. Ο Αμπάς με τρεις βολές κάνει το 3/3 για τον Μπάρον. Ο Νάπιερ πετυχαίνει τρίποντο 0-6 είναι το ξέσπασμα. Ο Τζαϊτέ όμως κερδίζει το λουκέτο 1/2, αλλά στη δεύτερη βολή έρχεται το καλάθι του Χολ (απονέμεται στον Μπελινέλι). Ο Νάπιερ κυνηγάει ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους, κλέψιμο, αντεπίθεση και ελεύθερη βολή για τον Οτζελέγιε 2/2 +8 Virtus με 1’01”. Ο Χολ σκοράρει από επιθετικό ριμπάουντ- το ριμπάουντ του Τζαϊτέ για το 67-59 στο 30′.

4Q – Ξεκινάει με το σταμάτημα του Jaiteh στον Baron. Στη συνέχεια στην επίθεση ο Jaiteh παίρνει το ριμπάουντ στο κεφάλι του Biligha αλλά η Virtus κάνει τη ζωή δύσκολη. Μεγάλη ένταση, λίγη ακρίβεια και από τις δύο ομάδες. Με 6’35” έχασε ο Αμπάς. Με 6’06” ο Κορντινιέ επιχειρεί τρίποντο, το φάουλ του Ντατόμε είναι αφελές, ο Γάλλος πετυχαίνει 2/3 +10 τους πρώτους πόντους της περιόδου. Το πέμπτο επιθετικό φάουλ του Ντατόμ στον Κορντινιέ. Ο Τεόντοσιτς ξεκινά την αντεπίθεση της Μίλαν, χωρίς να δημιουργήσει ζημιά, ο Χάκετ γράφει +12, αλλά ο Χάινς πετυχαίνει τους πρώτους πόντους της Μίλαν στο 35′ 71-61. Αμφισβητήσιμη αντιαθλητική συμπεριφορά του Νάπιερ στον Χάκετ, ο οποίος εκτελεί ελεύθερη βολή. Στη φάση, ο Χάκετ δίνει την ασίστ στον Μπελινέλι για το +14 τρίποντο. Ο Κορντινιέ αναχαιτίζει (16η απώλεια για την Αρμάνι), ο Χάκετ σουτάρει άλλη μια αντεπίθεση +16 τάιμ άουτ του Μεσίνα με 4’16”. Ο Baldasso αστοχεί σε τρίποντο και στέλνει τον Cordinier στη γραμμή των βολών με 3’49” 79-61. Στο παρκέ και ο Τονούτ, νέο φάουλ της Ολίμπια και βολές για τον Μπελινέλι +20. Με 3” ο Tonut σε αιφνιδιασμό πετυχαίνει το δεύτερο καλάθι της περιόδου για την Ολίμπια. Για τον Τζαϊτέ ένα καλάθι, αν δεν βγει η βολίδα τώρα είναι ανώδυνο. Έχουν μείνει δύο λεπτά με τα πιο κουρασμένα στοιχεία να κάθονται στον πάγκο. Η Μεσίνα είναι μια μάσκα απογοήτευσης. Υπάρχει η ανάγκη να μην τραυματιστεί άσκοπα και η άμυνα της Βίρτους έκανε την πιο ηχηρή εμφάνιση σε όλη τη σειρά του Scudetto, αφήνοντας τη Μίλαν μόλις επτά πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Βίρτους Μπολόνια – Ολίμπια Μιλάνο 85-66 (3-3). Boxscore: Για τέταρτη φορά στην ιστορία των πλέι οφ θα διεξαχθεί το 7ο παιχνίδι. Όλοι θα δουν το καθοριστικό παιχνίδι την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Forum του Assago.

_

Το ρόστερ του Σέρτζιο Σκαριόλο: Κορντινιέ, Μάνιον, Μπελινέλι, Πατζόλα, Τζαϊτέ, Σενγκέλια, Χάκετ, Μίκι, Καμαρά, Οτζελέγιε, Τεόντοσιτς, Αμπάς.

Το ρόστερ του Έτορε Μεσίνα: Τονούτ, Μέλι, Μπάρον, Νάπιερ, Ρίτσι, Μπιλίγκα, Χολ, Μπαλντάσο, Σίλντις, Χάινς, Ντατόμε, Βόιγκτμαν.

Η προετοιμασία της Ολίμπια Μιλάνο στο γήπεδο Segafredo Arena.