Sat. Jul 27th, 2024
Α2 F - Vigarano, ο πρόεδρος Marco Gavioli συνοψίζει τη σεζόν

Το τέλος της σεζόν 2022/2023 για την Pallacanestro Vigarano έχει περάσει πάνω από ενάμιση μήνα, με τη σωτηρία να επιτυγχάνεται στο δεύτερο γύρο των play-out απέναντι στην Cus Cagliari. Έκτοτε, ο πρόεδρος Marco Gavioli δούλεψε σκληρά για τη νέα σεζόν, αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες εκτός παρκέ.

Πρόεδρε Γκαβιόλι, πίσω στη σωτηρία που επιτεύχθηκε;

“Ήταν σίγουρα ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο μας απορρόφησε με σωματική και πνευματική ενέργεια. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση, επίσης και κυρίως επειδή επιτεύχθηκε σε δύσκολες συνθήκες: πολλές απουσίες και πολλοί νέοι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Το επιτελείο αντέδρασε με διαύγεια στην παραίτηση του προπονητή Μάσιμο Μπόργκι, φέρνοντας το αποτέλεσμα”.

Κοιτάζοντας τις τελευταίες σεζόν, ακόμη και αν λάβουμε υπόψη την πανδημία του Κόβιντ, υπήρξαν πολλές περίπλοκες στιγμές, αλλά και θετικές. Είναι έτσι;

‘Οι τελευταίες σεζόν ήταν πολύ δύσκολες, αντιδράσαμε σε διάφορες δυσκολίες. Θυμίζω σε όλους ότι στη Serie A1, πριν από τρεις σεζόν, ήμασταν η μόνη ομάδα στο εθνικό πρωτάθλημα που υποβιβάστηκε με την Κόβιντ χωρίς να μπορέσουμε να παίξουμε τους τελευταίους αγώνες. Ωστόσο, αναπροσαρμόσαμε το πρόγραμμα με πολλές δυσκολίες, επιλέγοντας να παίξουμε με νέους παίκτες και αλλάξαμε στρατηγική. Πρέπει να πω ότι η συμμετοχή του κοινού στους τελευταίους αγώνες play-out είναι η απόδειξη ότι ο δρόμος ήταν σωστός.

Κοιτάζοντας μπροστά. Τι προβλέπεται για το μέλλον του Pallacanestro Vigarano;

“Το μέλλον έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στη ζωή και στον αθλητισμό. Ο κύριος χορηγός Ti Ristrutturo δεν έχει ακόμη διευθετήσει το συμβόλαιό μας, στην πραγματικότητα δεν μας έχει καταβάλει ποτέ τα συμφωνηθέντα, παρόλο που υπήρχαν υπογεγραμμένα συμβόλαια, και αυτό προφανώς μας βάζει σε μεγάλη δυσκολία. Η υπόθεση θα παραδοθεί στους δικηγόρους και θα διεκδικήσουμε τους λόγους μας στα αρμόδια όργανα με αξίωση αποζημίωσης. Ο σχεδιασμός για το μέλλον περιλαμβάνει και την εκκαθάριση αυτού του ζητήματος. Πρέπει να πω ότι το σοκ ήταν ξαφνικό και απρόσμενο. Εργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε και αυτή τη νέα δυσκολία. Έχουμε αναστείλει κάποιες στρατηγικές της αγοράς για να το αντιμετωπίσουμε. Αισθάνομαι ότι μπορώ να πω ότι χρειαζόμαστε μια χείρα βοηθείας από την επικράτεια, από τον δήμαρχο του Βιγκαράνο και από τους τοπικούς επιχειρηματίες μικρούς και μεγάλους: θα ήταν ένα μικρό μεγάλο βήμα.

Ποιο Pallacanestro Vigarano 2023/2024 θα δούμε;

“Το τεχνικό σχέδιο για τη νέα σεζόν έχει καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο και να κάνουμε υπομονή, διότι είμαστε απασχολημένοι σε άλλα μέτωπα. Σύντομα θα συνεχίσω τον λόγο του προπονητή και αυτόν που αφορά την ανανέωση του προσωπικού, των παικτών και τις συνεργασίες με τον δορυφορικό σύλλογο, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στην οικονομική βάση. Μπορώ να πω ότι ο προπονητής θα είναι από την περιοχή. Η ομάδα; Δεν φοβάμαι να φτιάξω το νέο ρόστερ: πάντα είχαμε νέους παίκτες να παίζουν και κερδίσαμε πολλά στοιχήματα. Δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτή τη γραμμή. Καμία επιβεβαίωση; Όσοι θέλουν να περιμένουν, καλώς, όσοι δεν περιμένουν θα αντικατασταθούν”.