Sat. Jul 27th, 2024
BBL - Αντιντόπινγκ: Η NADA διεξάγει έρευνα για τον Karim Jallow (Ulm)

L’Γερμανικός Εθνικός Οργανισμός Αντιντόπινγκ, εν συντομία: NADA, ερευνά τον μπασκετμπολίστα της Ουλμ Karim Jallowόπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο οργανισμός στη γερμανική ιστοσελίδα SWR, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω την εν εξελίξει διαδικασία.

Κορυφαίοι αθλητές όπως ο Καρίμ Τζάλοου είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για να δηλώνουν την τοποθεσία τους, προκειμένου να είναι διαθέσιμοι για αιφνιδιαστικούς ελέγχους ντόπινγκ. Ωστόσο, ο παίκτης της ratiopharm Ulm φέρεται να απέφυγε τις έρευνες των επιθεωρητών τρεις φορές μέσα σε δώδεκα μήνες.

Αυτό είναι το όριο για να κινήσει η NADA διαδικασία για παραβίαση των κανόνων αντιντόπινγκ. Και αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητο από την πιθανή κατανάλωση ουσιών ντόπινγκ. Για τον Τζάλοου, η αποτυχία ελέγχου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλεισμό έως και δύο ετών.

Η Ratiopharm Ulm αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά την περασμένη σεζόν, σχεδόν αιφνιδιαστικά, αφού κέρδισε όλες τις σειρές των πλέι οφ απέναντι σε αγαπημένους αντιπάλους: Alba Berlin και Bayern Munich (ομάδες EuroLeague) και Telekom Baskets Bonn (στον τελικό). Ο Τζάλοου έπαιξε τον ρόλο του με εξαιρετικές εμφανίσεις.