Thu. Mar 28th, 2024

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει την Πέμπτη (6/4) το επιβατικό κοινό τόσο σε Αθήνα, όσο και Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, μετά από στάση εργασίας που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον ΟΑΣΑ και τον ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα, τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες από τις 10:00 π.μ. ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 17:00.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι στην Αθήνα χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνουν οι επιβάτες και το βράδυ της Τετάρτης (5/4) από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Να σημειωθεί ότι, στη Θεσσαλονίκη κανονικά θα κυκλοφορούν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες.

Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι/ες στον ΟΑΣΑ:

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον ΟΑΣΑ κατέρχονται σε μία ακόμα στάση εργασίας απαιτώντας «συγκοινωνίες ασφαλείας, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή» και ζητούν «να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της διοίκησης και του υπουργείου όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς του εργαζόμενους».

Η ανακοίνωση του Σωματείου στον ΟΑΣΘ:

«Η συνεχιζόμενη απαξίωση της συγκοινωνίας στην πόλη μας, έχει πλημμυρίσει με αγανάκτηση τους εργαζόμενους σε αυτήν αλλά και το επιβατικό κοινό της πόλης μας που παραμένει αποδέκτης της αδιαφορίας διαχρονικά των Κυβερνήσεων και υφίσταται καθημερινά αφάνταστη ταλαιπωρία από την εξαθλίωση του συγκοινωνιακού έργου.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων μας, το Δ/Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, προσκαλεί τα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη 6 Απρίλη 2023 και ώρα 12:00 στα γραφεία του Συνδικάτου μας, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 90, σε συνέντευξη Τύπου για ενημέρωση επί της κατάστασης που επικρατεί στην συγκοινωνία».